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Summary: 
 
The name and address of each contributor making a single contribution of $10 or less need 
not be recorded by a campaign treasurer, but the treasurer is under a statutory duty to 
exercise a "good faith" effort to seek to obtain such information if he knows or has reasonable 
cause to believe that a contributor’s aggregate contribution has or will exceed $10. (Issued to 
James W. Mohr, Jr., September 19, 1974)  

This opinion was reviewed by the Government Accountability Board pursuant to 2007 Wisconsin 
Act 1 and was reaffirmed on May 5, 2008. The G.A.B. directed an annotation be added alerting the 
public that statutory changes subsequent to the opinion’s issuance have raised the reporting 
threshold to $20. 1975 Wisconsin Act 93; §11.06(1)(a), Stats.  With the addition of the afore-noted 
annotation, the opinion below fully incorporates the revisions directed by the G.A.B. 

Opinion: 

You state that your client, Thomas Jacobson, is conducting fund raising events through his 
campaign committee in which the ticket prices range at various levels of $10 or less. You inquire 
whether the law mandates that a record be kept of the purchaser of such a ticket so that in case the 
purchaser exceeds $10 in the aggregate during the period his name and address will be reported. It 
is the opinion of the board that a treasurer is under a statutory duty to keep record of every sum 
collected.  

Section 11.06 (l)(b), Stats., requires the reporting of the full name and street address of each 
contributor of more than $10 in the aggregate during the reporting period.  

Sections 11.12 (3), 11.22 (2)(c), and 11.23 (3), Stats., require a campaign treasurer to specifically 
record certain information relating to each contribution exceeding $10 and to include the aggregate 
information required by §11.06 (l)(b), Stats. Section 11.06 (3), however, requires a treasurer to 
make a "good faith effort to obtain all required information." What is a "good faith effort" depends 
upon the circumstances of each case. However, the treasurer need not keep records of the 
contributors of miscellaneous small receipts if he has no information or cause to believe that the 
contributors have exceeded $10 in the aggregate.  


